Back to News

Afronding overname Plukon Royale Groep

04.24.2009

Wezep – Plukon Directeur Peter Poortinga en investeringsmaatschappij Gilde Buy Out Partners hebben met de huidige aandeelhouder Cebeco Groep B.V. definitieve overeenstemming bereikt over de overname van het gehele geplaatste aandelenkapitaal van de Plukon Royale Groep. Agrifirm B.V., thans grootaandeelhouder van Cebeco en ketenpartner van de Plukon Royale Groep, neemt deel in de nieuwe eigendomsstructuur.

Eind december 2008 maakte de Plukon Royale Groep bekend in principe overeenstemming te hebben bereikt met de aandeelhouder Cebeco Groep B.V. uit Rotterdam. De transactie werd begeleid door NIBC Bank.


Plukon Royale Groep

De Plukon Royale Groep is gespecialiseerd in de productie en het vermarkten van pluimveevleesproducten voor supermarktketens en de voedingsmiddelenindustrie in Noordwest Europa, met vestigingen in Nederland, België en Duitsland. De Plukon Royale Groep slacht ruim 4 miljoen vleeskuikens per week en de hiermee gerealiseerde omzet bedroeg in 2008 ruim € 600 miljoen. Door een goede kostenbeheersing en efficiënte bedrijfsprocessen, gecombineerd met een hoog kwaliteitsniveau, heeft de Plukon Royale Groep een sterke positie in de Noordwest-Europese pluimveevleessector verworven.

Gilde Buy Out Partners

Gilde Buy Out Partners is een toonaangevende private equity investeerder met vestigingen in Utrecht, Parijs en Zürich en heeft meer dan € 2 miljard onder beheer. Sinds de oprichting in 1982 heeft Gilde geïnvesteerd in meer dan 250 ondernemingen. Gilde legt zich toe op investeringen in de zogenaamde mid-market in continentaal Europa en heeft een bewezen staat van dienst in de voedingsmiddelenindustrie.

Agrifirm

Agrifirm is een coöperatie, actief in Nederland en Duitsland, waarbij circa 15.000 ondernemende boeren en tuinders zijn aangesloten. De onderneming heeft een geconsolideerde jaaromzet van ruim € 900 miljoen en circa 1050 medewerkers. Agrifirm is een grote leverancier van diervoeders, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Bovendien is Agrifirm een belangrijke collecteur van granen.

Nadere informatie:
Plukon Royale Groep
Peter Poortinga
Tel: 038 3766801

Of bezoek onze website: www.plukon.nl of www.friki.nl