Back to News

Gilde trekt haar openbaar bod op Econosto in

04.07.2008

Dit is een openbare mededeling van KENV Acquisition B.V. (“KENV Acquisition”) ingevolge artikel 12 lid 3 van het Besluit openbare biedingen Wft, (het “Bob Wft”). Deze mededeling is niet voor vrijgave, distributie of publicatie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Japan of Canada.

Onder verwijzing naar de persberichten van 14 januari, 11 februari, 25 februari en 14 maart 2008 en het biedingsbericht inzake het aanbevolen openbaar bod in contanten op alle geplaatste en uitstaande aandelen in het kapitaal van Koninklijke Econosto N.V. (“Econosto”) tegen een prijs van EUR 7,25 per aandeel (het “Bod”) van 14 maart 2008 (het “Biedingsbericht”), maakt KENV Acquisition, een indirecte 100% dochtermaatschappij van Gilde Buy-Out Fund III B.V. en Gilde Buy-Out Fund III C.V, bekend dat de in paragraaf 5.2 onder (ii) van het Biedingsbericht genoemde voorwaarde voor gestanddoening van het Bod niet is vervuld.

Op 31 maart 2008 heeft Eriks group N.V. (“Eriks”) aangekondigd voornemens te zijn een openbaar bod uit te brengen op alle geplaatste en uitstaande aandelen in het kapitaal van Econosto tegen een prijs van EUR 7,80 per aandeel. Op 2 april 2008 hebben de raad van commissarissen en raad van bestuur van Econosto KENV Acquisition geïnformeerd dat het bod van Eriks kwalificeert als een “Competing Offer” als bedoeld in het Biedingsbericht en aangekondigd dat – bij het uitblijven van een herzien bod door KENV Acquisition – zij voornemens zijn hun aanbeveling voor het Bod in te trekken. Bij persbericht van 3 april 2008 heeft Eriks openbaar aangekondigd de biedprijs te verhogen naar EUR 8,21 in contanten per aandeel in het kapitaal van Econosto en dat zij 44,9% van de aandelen in het kapitaal van Econosto heeft zeker gesteld.

Derhalve is de in paragraaf 5.2 onder (ii) van het Biedingsbericht genoemde voorwaarde voor gestanddoening van het Bod niet vervuld. KENV Acquisition heeft besloten geen herzien bod uit te brengen als bedoeld in paragraaf 5.8 van het Biedingsbericht en besloten dat het Bod vervalt.


Gilde Buy Out Partners
De heer Boudewijn Molenaar
Tel: 030 219 25 25